massagebank

BEHANDELvormen

Ik maak gebruik van verschillende massagevormen of combinaties daarvan,
in samenspraak met wat jouw wensen of klachten zijn.
Heb je vragen e-mail of bel mij gerust 06 290 883 76

 

klassiek massagepraktijk deovergaveKlassieke massage

Klassieke massage richt zich voornamelijk op de spieren. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken.

Het beïnvloedt de doorstroming in ons lichaam, hierdoor ontstaat onder andere een beter aan- en afvoer van voedings- en afvalstoffen.
Er vindt een algemene ontspanningsreactie van lichaam en geest plaats: de hartslag vermindert, de bloeddruk en spierspanning worden lager en de ademhaling wordt rustiger.
Het activeert het zelfregulerend en zelfgenezend vermogen.

 

Maak een afspraak


 

Voetreflex massagepraktijk deovergaveVoetreflexologie

De voetreflexmassage is een massage van de zones van de voeten. De zones van de voeten staan in verbinding met de lichaamsdelen, organen en het hormonale stelsel. Bij voetreflex worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen geraakt en worden de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom beïnvloed. Bij het masseren van de voeten kunnen ook lichaamssensaties worden waargenomen.

Maak een afspraak

 

 Polariteitsmassage massagepraktijk deovergavePolariteitsmassage

Bij de polariteitsmassage ligt de focus op de levensenergie. Er wordt een combinatie gemaakt van massage en handoplegging op de chakra’s. Door middel van handoplegging van de chakra’s kunnen er lichaamssensaties, inzichten, beelden, emoties of kleuren te ervaren zijn.

Maak een afspraak

 


 
Massage massagepraktijk deovergaveHolistic pulsing

Bij holistic pulsing wordt het lichaam in een continu ‘wiegend’ ritme gebracht. Dit ritme kan afwisselend sneller of langzamer, groter of kleiner worden uitgevoerd. Dit brengt een diepe ontspanning teweeg, het zenuwstelsel komt tot rust. Door beweging waar er stagnatie was, is er activatie van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Maak een afspraak

 

 

 


massage2 massagepraktijk deovergaveHaptische massage

Bij de haptische massage ligt de nadruk op het aanraken.
Het rustig en in contact waarnemen welke lichaamssensaties er door je heen gaan en wat dat met je doet, om zo weer verbinding met je gevoel te maken.  Er kan gebruik gemaakt worden van:

  • Aandachtige ondersteuning van de ademhaling: de manier waarop je ademt weerspiegelt de manier waarop je leeft.
  • Polariseren: energie is samengesteld uit tegendelen, polariteiten. Er is beweging dankzij tegengestelde, elkaar aanvullende krachten. Voel jij de energie bijvoorbeeld stromen, tintelen, als warmte of kou, als zwaar of licht?
  • Liften en strekken: kan je loslaten of wil je de controle houden, ervaar je spanning of ontspanning?
  • 4 elementen: aarde, water, lucht, vuur. Elk element heeft zijn eigen beweging. Voel wat dit met jou doet en waar je stroming ervaart.

Maak een afspraak